Search
Close this search box.

سینوزیت و طب سنتی

درمان سینوزیت با طب سنتی در تهران شهران جنت

فهرست مطالب

درمان سینوزیت با طب سنتی

با کمک روش‌های طبیعی مانند استفاده از دستگاه رطوبت‌ساز، شستشوی بینی با محلول نمکی و بیوفیدبک، می‌توانید سینوزیت را بهبود دهید. اما اگر علائم شما پس از یک یا دو هفته بهبود نیافت، ممکن است نیاز به مراقبت پزشکی داشته باشید.

فشار سینوس ناشی از انسداد مجاری بینی است. هنگامی که سینوس‌های شما نمی‌توانند تخلیه شوند، ممکن است در سر، بینی و صورت خود احساس التهاب و درد کنید.

بسیاری از افراد به دلیل آلرژی‌های فصلی یا سرماخوردگی معمولی، دچار مشکل سینوزیت می‌شوند. در حالی که برخی داروهای بدون نسخه می‌توانند به کاهش علائم کمک کنند، روش‌های طبیعی مؤثری نیز وجود دارد.

درمان‌های خانگی سینوزیت

درمان‌ خانگی سینوزیت طب سنتی تهران نینی سایت

1. بخار درمانی:

هوای خشک و سینوس‌های خشک می‌توانند سینوزیت را افزایش داده و باعث سردرد سینوسی و درد شوند. بخار می‌تواند رطوبت را به هوا اضافه کرده، مجاری سینوس شما را مرطوب کند و مخاطی که ممکن است در طول زمان غلیظ شده باشد را رقیق کند. برخی از روش‌های استنشاق هوای مرطوب عبارتند از:

  • دوش آب گرم گرفتن
  • نفس کشیدن بالای یک فنجان چای
  • استفاده از دستگاه رطوبت‌ساز

2. روغن اکالیپتوس:

اگر مشکل سینوزیت شما مرتبط با عفونت ویروسی است، می‌توانید برای تسریع بهبودی خود، روغن اکالیپتوس را به حمام یا دستگاه بخور خود اضافه کنید. اکالیپتوس حاوی سینئول است، ماده‌ای که ممکن است بهبود سینوزیت ویروسی را تسریع کند.

این روغن همچنین ممکن است به کاهش گرفتگی بینی و باز کردن راه‌های تنفسی شما کمک کند.

3. شستشوی بینی با محلول نمکی:

می‌توانید برای درمان سینوزیت در خانه شستشوی بینی را انجام دهید تا مشکل سینوزیت و احتقان را تسکین دهید. شستشوی بینی با استفاده از آب نمک استریل ( موجود در داروخانه‌ها به صورت سرم مخصوص) از طریق مجاری بینی شما شسته می‌شود تا آلودگی‌ها و آلرژن‌ها را از بین ببرد.

همچنین می‌توانید از اسپری بینی نمکی استفاده کنید که حاوی نمک است و به افزایش رطوبت در بینی و کاهش مشکلات سینوزیت کمک می‌کند.

می‌توانید اسپری نمکی استریل را در داروخانه‌ها خریداری کنید یا با استفاده از جوش شیرین، آب مقطر و نمک بدون ید، آن را خودتان درست کنید( که به خاطر دقت در مقدار ترکیبی، درست کردن آن در خانه پیشنهاد نمی‌شود). در صورت درست کردن آن، باید از آب مقطر، آب تصفیه شده یا آبی که جوشیده شده است استفاده کنید، زیرا سایر منابع ممکن است حاوی باکتری‌های مضر باشند.

4. استراحت:

یک خواب شبانه خوب می‌تواند به بدن کمک کند تا سینوزیت بهبود یابد. همچنین، زمانی که استراحت می‌کنید، بدن شما می‌تواند گلبول‌های سفید بیشتری تولید کند که به شما در بهبودی از ویروس‌ها و سایر باکتری‌ها کمک می‌کنند.

اجازه دادن به بدن خود برای استراحت می‌تواند به کاهش فشار سینوس، تسریع زمان بهبودی شما و احساس شادابی بیشتر کمک کند. اگر فشار سینوس خواب شما را دشوار می‌کند، این نکات برای خوابیدن با سرماخوردگی ممکن است مفید باشد.

5. ماساژ تخلیه لنف برای سینوزیت

ماساژ تخلیه لنف برای بهبود سینوزیت، یک روش درمانی قدرتمند و آرامش‌بخش است که می‌تواند به شما در رسیدن به این هدف کمک کند. این ماساژ تخصصی با تحریک سیستم لنفاوی، به بدن کمک می‌کند تا مایعات اضافی، سموم و مواد زائد را به طور موثر دفع کند.

کلینیک طب سنتی و ماساژ درمانی پارسانا با بهره‌گیری از دانش و تجربه متخصصان برجسته، این نوع ماساژ را به شیوه‌ای کاملا حرفه‌ای و تخصصی ارائه می‌دهد. ماساژورهای ماهر ما با استفاده از تکنیک‌های خاص و روغن‌های طبیعی، به آرامی سیستم لنفاوی شما را تحریک کرده و به شما کمک می‌کنند تا احساس شادابی و طراوت بیشتری داشته باشید.

مزایای ماساژ تخلیه لنف در کلینیک پارسانا:

  • تقویت سیستم ایمنی: با کمک به بدن در دفع سموم، سیستم ایمنی شما تقویت می‌شود.
  • کاهش التهاب: این ماساژ به کاهش التهاب در بدن کمک کرده و باعث کاهش درد و ناراحتی می‌شود.
  • بهبود گردش خون: با بهبود گردش خون، مواد مغذی بهتر به سلول‌ها می‌رسند.
  • کاهش استرس: ماساژ تخلیه لنف یک روش آرامش‌بخش است که به کاهش استرس و اضطراب کمک می‌کند.
  • بهبود خواب: با بهبود کیفیت خواب، احساس شادابی و انرژی بیشتری خواهید داشت.

همین حالا با فرم زیر برای رزرو وقت اقدام کنید تا ما با شما تماس بگیریم

نام و نام خانوادگی(ضروری)

6. ارتفاع دادن سر:

همانطور که خواب برای بهبودی ضروری است، نحوه خوابیدن شما می‌تواند علائم سینوزیت را بهبود بخشد یا بدتر کند. دراز کشیدن به صورت صاف می‌تواند باعث افزایش تجمع مخاط در مجاری بینی شما، افزایش مشکل سینوزیت و اختلال در چرخه خواب شما شود.

در شب، سر خود را با بالش‌ها بالا نگه دارید تا سر شما بالاتر از قلبتان قرار بگیرد. این وضعیت خواب می‌تواند به جلوگیری از تجمع سینوس و اجازه تنفس راحت‌تر کمک کند.

7. هیدراتاسیون:

کم‌آبی می‌تواند به خشک شدن مجاری بینی شما و افزایش فشار بر صورت شما منجر شود. اگر احساس ناخوشی می‌کنید، در طول روز مصرف آب خود را افزایش دهید. مایعات انسداد در سینوس‌های شما را کاهش می‌دهند.

در حالی که آب ممکن است اولین انتخاب شما برای هیدراته ماندن باشد، همچنین می‌توانید از طریق سایر غذاها و نوشیدنی‌ها، از جمله موارد زیر، مایعات را حفظ کنید:

  • آبگوشت/ سوپ‌ها
  • چای گیاهی
  • سبزیجات و میوه‌های آب‌دار

8.استراحت:

مشکل سینوزیت شما ممکن است باعث شود در سر، صورت و گردن خود احساس تنش کنید.

استراحت می‌تواند به تسکین برخی از سردردها کمک کند. می‌توانید برای رسیدن به آرامش و کاهش درد، تمرینات تنفس عمیق و مدیتیشن را انجام دهید. یوگا، مدیتیشن و سایر تکنیک‌های آرامش‌بخشی می‌توانند به کاهش درد و فشار ناشی از عفونت‌های سینوسی کمک کنند.

مطمئن هستید که سینوزیت مشکل شماست؟ علت سردرد در هر قسمت سر 

9. ورزش:

مانند یوگا، ورزش می‌تواند فشار سینوزیت را کاهش دهد. فعالیت بدنی می‌تواند گردش خون را افزایش داده و به طور موقت احتقان را برای تسهیل تنفس کاهش دهد. اگرچه انجام ورزش در هنگام بیماری ناراحت‌کننده است، اما فعالیت بدنی با شدت کم می‌تواند به بهبود زمان بهبودی و سرعت بخشیدن به بهبود شما کمک کند. این می‌تواند شامل پیاده‌روی یا انجام یوگای ملایم باشد. (منبع)

10. کمپرس گرم:

می‌توانید یک کمپرس گرم، مانند یک پارچه مرطوب با آب گرم، روی سینوس‌های خود قرار دهید تا تورم را کاهش دهید. این ممکن است به باز شدن مجاری بینی شما کمک کند.

درمان سینوزیت با روش‌های سنتی

درمان سردرد سینوزیت با طب سنتی در خانه نینی سایت تهران

طب سنتی برای درمان سینوزیت، روش‌های طبیعی و خانگی متعددی را پیشنهاد می‌کند که با هدف کاهش التهاب، بهبود تخلیه مخاط و تقویت سیستم ایمنی بدن عمل می‌کنند. در ادامه به برخی از مهم‌ترین توصیه‌های طب سنتی برای درمان سینوزیت اشاره می‌کنیم:

مراقبت‌های کلی:

  • محافظت در برابر سرما: از قرار گرفتن مستقیم در معرض باد سرد و هوای سرد خودداری کنید. پوشاندن سر و پیشانی با کلاه، به ویژه در هوای سرد، بسیار مهم است.
  • رژیم غذایی مناسب:
    • مایعات گرم: مصرف مایعات گرم مانند چای گیاهی، آب گرم و سوپ به رقیق شدن مخاط و بهبود تخلیه آن کمک می‌کند.
    • غذاهای سبک و گرم: از مصرف غذاهای سنگین، چرب، تند، شور و ترش خودداری کنید. مصرف سوپ جو، هل، دارچین و غذاهای گرم و سبک توصیه می‌شود.
    • پرهیز از نفاخات: از مصرف غذاهای نفاخ مانند لوبیا، نخود و برخی سبزیجات خام خودداری کنید.
  • استراحت کافی: خواب کافی و پرهیز از فعالیت‌های سنگین به بهبود روند بهبودی کمک می‌کند.
  • حفظ وضعیت صحیح بدن: بهتر است هنگام خواب سر را کمی بالاتر از بدن قرار دهید و از خوابیدن به پشت خودداری کنید.

درمان‌های موضعی:

  • شستشوی بینی: شستشوی منظم بینی با آب نمک یا سرم شستشو به پاک شدن حفره‌های بینی و کاهش التهاب کمک می‌کند.
  • روغن‌های گیاهی: استفاده از روغن سیاه دانه و کنجد در بینی و ماساژ نواحی سینوسی با این روغن‌ها می‌تواند به کاهش التهاب و باز شدن مجاری بینی کمک کند.
  • بخور گیاهی: استنشاق بخور گیاهانی مانند آویشن، رازیانه، اسطوخدوس، مرزنجوش، پرسیاوشان و بابونه به باز شدن مجاری تنفسی و کاهش التهاب کمک می‌کند. (منبع)

توجه داشته باشید که درمان طب سنتی اگرچه از طبیعت سرچشمه می‌گیرد ولی هر درمان به صورت انعطاف پذیری متناسب با ویژگی‌های منحصر به فرد شما تنظیم خواهد شد که تاثیری درست را در طی زمان برای شما ایجاد کند. به عبارتی ممکن است مصرف یک ماده طبیعی بی‌خطر توسط شما در طی مدت مشخصی باعث بهبود شما در یک نوع بیماری خاص گردد ولی همان ماده در صورت مصرف مداوم برای فرد دیگری مضر باشد. 
از این رو بهتر است که با نظر پزشک طب سنتی ایرانی به تهیه بهترین نسخه مخصوص خود دست یابید و با هزینه کمتر در زمان کمتر و با ریسک کمتر به هدف و نتیجه خود برسید. اگر تهرانی هستید می‌توانید از خدمات طب سنتی ایرانی کلینیک پارسانا بهره‌مند شوید و با کمک متخصصان و کادر درمان ما به استقبال طبیعت بروید. کافی است دکمه تماس را لمس کنید و یا مینی فرم زیر را ادامه دهید تا با شما تماس بگیریم.

همین حالا با فرم زیر برای رزرو وقت اقدام کنید تا ما با شما تماس بگیریم

نام و نام خانوادگی(ضروری)

کلینیک طب سنتی ایرانی پارسانا

کلینیک طب سنتی ایرانی پارسانا با بهره‌گیری از دانش و تجربه پزشکان و درمانگران طب سنتی، طیف گسترده‌ای از خدمات درمانی را به مراجعین عزیز ارائه می‌دهد. این کلینیک با رویکردی جامع و طبیعی، به درمان بیماری‌های مختلف از جمله مشکلات تنفسی مانند سینوزیت می‌پردازد. در کلینیک پارسانا، با استفاده از روش‌های درمانی سنتی و گیاهی، به بهبود سلامت و افزایش کیفیت زندگی افراد کمک می‌شود.

بهبود و درمان سینوزیت با طب سنتی در شمال غرب تهران

درمان سینوزیت با طب سنتی در شمال غرب تهران شهران جنت پارسانا

آیا از سینوزیت رنج می‌برید و به دنبال راهی طبیعی برای درمان آن هستید؟ کلینیک طب سنتی پارسانا در شمال غرب تهران با ارائه روش‌های درمانی طب سنتی ایرانی، می‌تواند به شما در بهبود علائم سینوزیت و کاهش عوارض آن کمک کند. متخصصان ما با تجویز داروهای گیاهی، ماساژ درمانی و سایر روش‌های درمانی طبیعی، به تسکین درد، کاهش التهاب و بهبود تنفس شما کمک خواهند کرد

کلینیک پارسانا در نقشه

بهبود و درمان سینوزیت با طب سنتی در جنت آباد تهران

اهالی جنت آباد تهران نیز می‌توانند با مراجعه به کلینیک طب سنتی پارسانا، از خدمات درمانی تخصصی برای بهبود سینوزیت بهره‌مند شوند. با استفاده از روش‌های درمانی سنتی و گیاهی، این کلینیک به شما کمک می‌کند تا از شر علائم آزاردهنده سینوزیت رها شده و به زندگی عادی خود بازگردید.

کانال تلگرام

اعلام تخفیفات ویژه، مطالب طب سنتی به زبان ساده و مینی فکت ها

بهبود و درمان سینوزیت با طب سنتی در شهران تهران

در شهران تهران نیز می‌توانید از خدمات تخصصی کلینیک طب سنتی پارسانا برای درمان سینوزیت بهره‌مند شوید. با مراجعه به این کلینیک، به روش‌های طبیعی طب سنتی ایرانی، سینوزیت خود را درمان کرده و به سلامتی و بهبود دست خواهید یافت. متخصصان ما با توجه به شرایط فردی شما، بهترین برنامه درمانی را برایتان طراحی خواهند کرد.

آدرس کلینیک طب سنتی پارسانا :

تهران، فلکه اول شهران، بلوار کوهسار، نبش خیابان هاشمی زاده، ساختمان 191، طبقه اول، واحد 1

سردرد سینوسی چیست؟

سردرد سینوسی یا سردرد ناشی از سینوزیت، زمانی رخ می‌دهد که مجاری سینوسی پشت چشم‌ها، بینی، گونه‌ها و پیشانی شما دچار احتقان می‌شوند. این امر باعث ایجاد فشار و درد می‌شود. ممکن است سردرد سینوسی را در یک یا هر دو طرف سر خود تجربه کنید.

طبقه‌بندی بین‌المللی سردردها دیگر از اصطلاح “سردرد سینوسی” استفاده نمی‌کند زیرا این اصطلاح بسیار گسترده بود. اما این اصطلاح هنوز هم به طور گسترده توسط پزشکان و بیماران مورد استفاده قرار می‌گیرد.  

انواع دیگر سردرد نیز ممکن است شبیه به سردرد سینوسی احساس شوند، اما سردرد سینوسی واقعی نادر است. سردرد سینوسی ناشی از عفونت سینوس یا التهاب سینوس‌ها، به نام سینوزیت است.

سردرد سینوسی یا سردرد سینوزیت، می‌تواند در صورت داشتن آلرژی یا به طور اتفاقی زمانی که سینوس‌های شما به دلایل دیگری تحریک می‌شوند، به صورت فصلی رخ دهد. داروهای گیاهی، درمان‌های بدون نسخه (OTC) و داروهای تجویزی وجود دارند که می‌توانید برای درمان سردرد سینوسی مصرف کنید. (منبع)

سینوس‌ها در سر

سینوس‌های پاراناسال حفره‌های توخالی در جمجمه شما اطراف چشم‌ها و بینی هستند. آن‌ها به کاهش وزن سر شما، اضافه کردن طنین به صدای شما، محافظت از صورت شما در برابر ضربه و کنترل دما در داخل بینی شما کمک می‌کنند.

سینوس‌ها همچنین مخاط تولید می‌کنند، یک مایع رقیق که باکتری‌ها، ویروس‌ها و آلرژن‌ها را به دام می‌اندازد و از رسیدن آن‌ها به بقیه بدن جلوگیری می‌کند. اگر مخاط بیش از حد جمع شود، ذرات به دام افتاده می‌توانند باعث عفونت سینوس یا سینوزیت شوند.

سینوس‌ها مستعد عفونت هستند. آن‌ها با بینی خود یک پوشش مشترک دارند، بنابراین عفونت‌های بینی می‌توانند به راحتی به سینوس‌ها گسترش یابند. (منبع)

علائم سردرد سینوسی ( سردرد سینوزیت) چیست؟

علائم سینوزیت طب سنتی درمان طبیعی

سردرد سینوسی یا سردرد ناشی از سینوزیت، اغلب با علائم سینوزیت همراه است. این علائم عبارتند از:

علائم سینوزیت :

  • گرفتگی بینی
  • آبریزش بینی
  • ترشحات بینی سبز یا زرد
  • کاهش حس بویایی
  • فشار ناراحت کننده پشت پیشانی
  • بدتر شدن درد هنگام خم شدن به جلو
  • تب

فشار سینوسی چه حسی دارد؟

درد یا فشار نه تنها در سر، بلکه در هر نقطه از ناحیه سینوس احساس می‌شود. جایی که احساس درد می‌کنید به سینوس‌های درگیر بستگی دارد.

در حالی که فشار بیشتر در پشت و اطراف چشم‌ها، بینی و گونه‌ها رایج است، می‌تواند به دندان‌ها و پشت سر نیز گسترش یابد. این نواحی اغلب به لمس حساس خواهند بود.

گاهی سردرد سینوسی می‌تواند احساس خستگی یا درد در فک بالایی را نیز به شما بدهد. قرمزی و تورم گونه‌ها، بینی یا پیشانی ممکن است رخ دهد.

سردرد سینوسی ( یا سردرد سینوزیت) در مقابل میگرن

طبق بنیاد میگرن آمریکا، 50 درصد از تشخیص‌های اشتباه میگرن با این شروع می‌شود که فرد فکر می‌کند سردرد سینوسی دارد. تا 90 درصد از افرادی که به پزشک مراجعه می‌کنند برای سردرد سینوسی متوجه می‌شوند که در عوض به میگرن مبتلا هستند.

افرادی که به میگرن مبتلا هستند ممکن است علائمی مشابه سینوزیت مانند آبریزش بینی یا گرفتگی بینی را تجربه کنند. سردردهای میگرنی نیز باعث درد در امتداد عصب سه قلو می‌شوند که با مجاری سینوسی در تعامل است. افرادی که میگرن را تجربه می‌کنند ممکن است فکر کنند این درد مربوط به سینوس‌ها است.

اگر هیچ یک از علائمی را که به طور خاص با سردرد سینوسی همراه است، تجربه نمی‌کنید، ممکن است دچار میگرن شده باشید. میگرن به طور متفاوتی از سردرد سینوسی درمان می‌شود. علائم خاص میگرن عبارتند از:

  • حالت تهوع
  • استفراغ
  • سرگیجه
  • حساسیت به نور و صدا

اگر علائم خاصی را که مربوط به میگرن است تجربه می‌کنید، احتمالاً دچار حمله میگرن شده‌اید و نه سردرد سینوسی. (منبع)

علل و عوامل تحریک‌کننده سردرد سینوسی ( یا سردرد سینوزیت)

علل و عوامل تحریک کننده سینوزیت سردرد تشدید

سردرد سینوسی مستقیماً از سینوزیت ناشی می‌شود، بنابراین علل و عوامل تحریک‌کننده‌ی آن نیز مشترک هستند. این عوامل عبارتند از:

  • عفونت ویروسی: این شایع‌ترین علت سینوزیت و سردرد سینوسی است. حدود ۹۰ درصد افرادی که سرما می‌خورند، دچار علائم سینوزیت می‌شوند.
  • عفونت باکتریایی: این اغلب پس از عفونت ویروسی رخ می‌دهد و می‌تواند علائم را طولانی‌تر کند.
  • عفونت قارچی: این ممکن است در افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، بیشتر رخ دهد.
  • آلرژی‌های فصلی: آلرژی‌هایی که برای مدت طولانی ادامه دارند، می‌توانند باعث التهاب سینوس‌ها شوند. این حالت رینیت یا تب یونجه نامیده می‌شود.
  • اختلافات ساختاری: مواردی مانند پولیپ بینی، بزرگ شدن آدنوئیدها یا انحراف تیغه بینی می‌توانند از تخلیه مناسب سینوس‌ها جلوگیری کنند. (منبع)

درمان‌ها و تسکین

پزشکان اغلب توصیه می‌کنند که عفونت‌های سینوسی به خودی خود بهبود یابند. در واقع، بهترین روش برای بزرگسالان این است که تا زمانی که علائمی مانند تب، درد شدید یا عفونتی که بیش از ۷ روز طول بکشد را تجربه نکنند، تحت درمان پزشکی برای سینوزیت حاد قرار نگیرند.

عوامل خطر برای سردرد سینوسی ( سردرد سینوزیت)

عوامل خطر برای سردرد سینوسی همان عوامل خطر ابتلا به عفونت سینوسی هستند. هر کسی می‌تواند به آنها مبتلا شود، اما برخی عادات یا شرایط سلامتی می‌توانند خطر شما را افزایش دهند. این موارد عبارتند از:

  • تفاوت‌های ساختاری مانند انحراف تیغه بینی یا پولیپ بینی
  • سیستم ایمنی ضعیف، گاهی به دلیل شیمی درمانی
  • فیبروز کیستیک، که باعث تجمع مخاط در سیستم تنفسی می‌شود
  • سابقه آلرژی
  • قرار گرفتن در معرض سمومی مانند دود تنباکو یا کوکائین
  • استفاده بیش از حد از داروهای ضد احتقان بینی (منبع)

چگونه از سردرد سینوسی ( سردرد سینوزیت) پیشگیری کنیم؟

اگر به عنوان یک علامت سینوزیت یا آلرژی‌های فصلی، سردردهای مکرر دارید، ممکن است نیاز به مصرف داروهای تجویزی برای مدیریت این بیماری داشته باشید.

تغییر سبک زندگی برای کاهش احتقان، مانند اجتناب از آلرژن‌ها و گنجاندن ورزش هوازی در روتین خود، ممکن است تعداد سردردهایی که تجربه می‌کنید را کاهش دهد.

در موارد سینوزیت مزمن، ممکن است جراحی بینی مانند سینوپلاستی بالونی تنها راه برای جلوگیری از سردردهای سینوسی بیشتر باشد. (منبع)

عوارض سردرد سینوسی ( سردرد سینوزیت)

در موارد نادر، ممکن است عوارضی در ناحیه چشم رخ دهد که منجر به تورم و التهاب این ناحیه شود. این حتی ممکن است بر بینایی شما تأثیر بگذارد.

اگر تب بالایی دارید که ادامه دارد، ترشحات بینی تغییر رنگ داده است، در قفسه سینه خود صدا دارید یا مشکل تنفسی دارید، به پزشک خود مراجعه کنید. اگرچه سردرد سینوسی ممکن است یک بیماری بی خطر به نظر برسد، اما تعیین علت آن مهم است. (منبع)

نوشته‌های مشابه

درمان سینوزیت با طب سنتی در تهران شهران جنت

سینوزیت و طب سنتی

درمان سینوزیت با طب سنتی با کمک روش‌های طبیعی مانند استفاده از دستگاه رطوبت‌ساز، شستشوی بینی با محلول نمکی و بیوفیدبک، می‌توانید سینوزیت را بهبود

ادامه مطلب »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *