Search
Close this search box.

8 خاصیت چای بابونه که متعجبتان می کند !!

خاصیت چای بابونه

فهرست مطالب

اگر مشتاق مطالعه هشت خاصیت چای بابونه اید حتما شما از افرادی هستید که به سلامتی خودتان اهمیت می دهید، برای خود ارزش قائلید و گاهی خودتان را به مدیتیشن، ماساژ درمانی و یا نوشیدن یک فنجان چای گیاهی دعوت می کنید؛ در این مقاله شما با مرکز مزاج شناسی و رفع مشکلات گوارشی با خدمات طب سنتی پارسانا همراه هستید و در ادامه به خواص نوشیدن چای بابونه خواهیم پرداخت تا شما بیشتر با طبیعت زیبای زمین آشنا شوید. همچنین در قسمت توضیح هر خاصیت، منابع اصلی تحقیقات نیز ذکر شده تا شما در صورت تمایل بتوانید آن ها را نیز مطالعه کنید.

چای بابونه یک داروی طبیعی برای طیف وسیعی از مشکلات سلامتی است. مواد مغذی موجود در آن به مدیریت دیابت، درد قاعدگی، مشکلات خواب و موارد دیگر کمک می‌کند.

بابونه گیاهی است که به تیره ‎Asteraceae تعلق دارد. دو گونه رایج بابونه وجود دارد که مردم اغلب از آن‌ها برای تهیه‌ی چای استفاده می‌کنند: بابونه‌ی آلمانی  و بابونه‌ی رومی. گیاه بابونه گل‌های کوچک شبیه به گل مینا تولید می‌کند که مردم می‌توانند آن‌ها را خشک کرده و در آب جوشانده و چای تهیه کنند.

بابونه حاوی مواد شیمیایی به نام فلاونوئید است که به احتمال زیاد فواید بالقوه‌ی این نوشیدنی را تأمین می‌کند. برای اکثر افراد، چای بابونه به طور کلی بی‌خطر و قابل تحمل است. با این حال، برای زنان باردار یا افراد مبتلا به آلرژی، بهتر این است که از مصرف چای بابونه اجتناب شود.

خواص چای بابونه به همین جا ختم نمی شود؛ تحقیقات این طور نشان می‌دهد که نوشیدن این نوع چای، ممکن است فواید زیادی به همراه داشته باشد، اگرچه تحقیقات بیشتری در این مورد لازم است. به هر حال، چای بابونه نباید جایگزین درمان‌های پزشکی رایج در بهبود بیماری‌های جدی شود.

با طب سنتی پارسانا همراه باشید که در ادامه به مطالعه برخی از مهم‌ترین فواید چای بابونه که شواهد علمی بیشتری برای آن‌ها وجود دارد خواهیم پرداخت تا شما با رمز و راز این گیاه بیشتر آشنا شوید.
خواص چای بابونه :

خواص چای بابونه | فایده چای بابونه | چای بابونه خاصیت

۱.  خاصیت چای بابونه در بهبود علائم قاعدگی

چای بابونه، به عنوان یک نوشیدنی گیاهی محبوب، در طب سنتی برای درمان طیف وسیعی از مشکلات سلامتی، از جمله علائم قاعدگی، مورد استفاده قرار می‌گیرد. تحقیقات علمی نشان می‌دهد که این دمنوش دل‌انگیز می‌تواند فواید متعددی برای بانوان در دوران قاعدگی داشته باشد:

1. تسکین درد: چای بابونه به دلیل خاصیت ضدالتهابی و ضد اسپاسم، می‌تواند به طور قابل توجهی در کاهش دردهای قاعدگی، به ویژه دردهای شکمی و کمر، موثر باشد. در ادامه این مورد را بیشتر توضیح خواهیم داد.

2. کاهش اضطراب و تحریک‌پذیری: از فواید چای بابونه می توان به دارا بودن اثرات آرام‌بخش و خواب‌آور اشاره کرد که به تسکین اضطراب، تحریک‌پذیری و نوسانات خلقی که در طول قاعدگی شایع هستند، کمک می‌کند.

3. تنظیم هورمون‌ها: مطالعات نشان داده است که این خاصیت چای بابونه می‌تواند به تنظیم هورمون‌ها، به ویژه هورمون استروژن، که نقش مهمی در چرخه قاعدگی ایفا می‌کند، کمک کند.

4. کاهش خونریزی: چای بابونه خواص ضد انقباضی دارد و می‌تواند به کاهش خونریزی شدید قاعدگی کمک کند.

«برخی از محققان در سال ۲۰۱۹ طی تحقیقات خود به این نتیجه رسیدند که چای بابونه خاصیت ضدالتهابی، ضداسپاسم، آرام‌بخش و ضد اضطراب دارد و ممکن است به کاهش اضطراب و ناراحتی ناشی از سندروم پیش از قاعدگی (PMS) کمک کند! (منبع

۲. فواید بابونه به عنوان ضد دیابت و قند خون

برخی مطالعات نشان داده‌اند که چای بابونه می‌تواند قند خون را در افراد دیابتی کاهش دهد.

منابع معتبر پژوهشی پیشنهاد می‌کنند که بابونه ممکن است پروفایل قند خون و چربی و همچنین سطوح استرس اکسیداتیو را در افراد مبتلا به دیابت شیرین بهبود بخشد و خطر عوارض مرتبط با دیابت را کاهش دهد.

با این حال، نتایج نشان نمی‌دهند که بابونه جایگزینی مؤثر برای داروهای دیابت باشد. در حالی که می‌تواند یک مکمل مفید در کنار درمان‌های موجود باشد، اما نمی‌تواند جایگزین درمان‌هایی شود که پزشکان قد خون توصیه می‌کنند. (منبع)

چای بابونه خواص | خاصیت چای بابونه

۳. خواص بابونه برای پوکی استخوان

پوکی استخوان کاهش تدریجی تراکم استخوان است. این کاهش خطر شکستگی استخوان و قوز پشتی را افزایش می‌دهد. یکی از انواع خاصیت چای بابونه کمک به کاهش خطر پوکی استخوان است.

مطالعه‌ای معتبر که در سال ۲۰۲۲ منتشر شد، نشان داد که بابونه به دلیل درمان با استروئید به پیشگیری از پوکی استخوان در موش‌ها کمک کرده است. اثرات آنتی‌اکسیدانی فلاونوئیدهای موجود در بابونه می‌تواند با کاهش استرس اکسیداتیو به پیشگیری از پوکی استخوان کمک کند. (منبع)

خواص چای بابونه | آموزش چای بابونه

۴.  خاصیت چای بابونه به عنوان یک دمنوش ضد التهاب

التهاب واکنش سیستم ایمنی برای مبارزه با عفونت است. این چای حاوی ترکیباتی است که ممکن است التهاب را کاهش دهد. التهاب طولانی‌مدت با مشکلات مختلفی از جمله هموروئید، درد گوارشی، آرتروز، بیماری‌های خود ایمنی، چاقی و افسردگی مرتبط است. (منبع)

چای بابونه آموزش | خاصیت چای بابونه

۵.  چای بابونه، چای ضد سرطان

برخی مطالعات حاکی از آن هستند که چای بابونه ممکن است سلول‌های سرطانی را هدف قرار دهد یا حتی از رشد آن‌ها در وهله‌ی اول جلوگیری کند.

نتایج آزمایش‌های آزمایشگاهی نشان می‌دهند که ترکیبات موجود در بابونه ممکن است به جلوگیری از رشد سرطان مغز، سرطان کبد، سرطان دهانه رحم و لوسمی کمک کننده باشد.

با این حال، برای اثبات ادعاهای ضدسرطانی بابونه به تحقیقات بیشتری نیاز است. (منبع)

چای بابونه عوارض | خاصیت چای بابونه

۶.  دمنوش مناسب خواب و آرامش

این خاصیت چای بابونه ممکن است به افراد در آرامش و به خواب رفتن کمک کند.

مطالعه‌ی مروری معتبر در سال ۲۰۱۹ نشان داد که پس از ۲ تا ۴ هفته درمان با بابونه، علائم افراد مبتلا به اختلال اضطراب عمومی بهبود یافته است. همچنین، احتمالاً درمان با بابونه کیفیت خواب را نیز بهبود می‌بخشد.

با این حال، هیچ مدرکی وجود ندارد که بابونه بتواند علائم اضطراب در یک موقعیت خاص را کاهش دهد. همچنین به نظر نمی‌رسد از بی‌خوابی پیشگیری کند. (منبع)

دمنوش خواب آور | خاصیت چای بابونه

۷.  فایده بابونه در سرماخوردگی

شواهد تجربی و برخی تحقیقات حاکی از آن هستند که مصرف بابونه ممکن است به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کند. علاوه بر این، مصرف نوشیدنی‌های گرم مانند چای بابونه ممکن است به تسکین برخی از علائم سرماخوردگی مانند گلو درد کمک کند. با این حال، تحقیقات بیشتری برای درک دقیق فواید بابونه مورد نیاز است. ( منبع)

۸.  رفع مشکلات پوستی خفیف با گیاه درمانی

برخی تحقیقات نشان می‌دهند که محصولات موضعی حاوی بابونه ممکن است به موارد زیر کمک کنند:

  • درمان آکنه
  • ترمیم پوست حساس
  • کاهش کم آبی پوستی

این خاصیت می‌تواند به دلیل اثرات ضد التهابی، ضد حساسیت و ضد میکروبی بابونه باشد.

در حالی که دمنوش بابونه ممکن است التهاب را کاهش دهد، اما لوسیون‌ها و صابون‌ها گزینه‌های بهتری برای مراقبت پوستی به شمار می‌روند. با این حال، افراد قبل از استفاده‌ی گسترده از محصولات حاوی بابونه، باید برای بررسی عوارض احتمالی، تست حساسیت انجام دهند. (منبع)

چای بابونه خاصیت

آیا چای بابونه ضرر دارد؟

خاصیت چای بابونه را گفتیم، حال به زوایایی خواهیم پرداخت که باید رعایت کنید. مصرف چای بابونه برای گروه‌های زیر توصیه نمی‌شود، مگر اینکه پزشک تجویز کرده باشد:

  • افراد با سابقه‌ی حساسیت شدید:

     بابونه ممکن است برای افرادی که به گیاهان هم‌خانواده مانند راگورت، گل مینا، گل داودی یا گل همیشه بهار حساسیت دارند، ایمن نباشد. مصرف بابونه در این افراد می‌تواند منجر به واکنش شدید آلرژیک به نام آنافیلاکسی شود.

  • افرادی که قبلاً به محصولات حاوی بابونه واکنش آلرژیک نشان داده‌اند:

     حتی اگر واکنش قبلی خفیف بوده باشد، به دلیل احتمال تشدید واکنش‌های آلرژیک در طول زمان، بهتر است از مصرف بابونه اجتناب شود.

  • تداخلات دارویی:

     بابونه می‌تواند با داروهای رقیق‌کننده‌ی خون مانند وارفارین تداخل داشته باشد. افراد، به خصوص کسانی که بیماری زمینه‌ای دارند، قبل از افزایش مصرف چای بابونه باید با پزشک خود مشورت کنند.

  • زنان باردار:

     در حالی که ممکن است چای بابونه به کاهش برخی از علائم دوران بارداری مانند ناراحتی‌های گوارشی کمک کند، شواهد نشان می‌دهد که مصرف منظم آن می‌تواند خطر زایمان زودرس یا سقط جنین را افزایش دهد. بنابراین، بسیاری از متخصصان سلامت مصرف چای بابونه را در دوران بارداری ناایمن می‌دانند.

  • نوزادان و کودکان خردسال:

      مشابه عسل و برخی دیگر از محصولات طبیعی، چای بابونه ممکن است حاوی اسپورهای بوتولیسم باشد. در حالی که اکثر بزرگسالان سالم می‌توانند با عفونت بوتولیسم مقابله کنند، نوزادان ممکن است چنین توانایی نداشته باشند. بسیاری از پزشکان توصیه می‌کنند که نوزادان و کودکان خردسال از مصرف عسل و محصولات حاوی بابونه خودداری کنند.

به هیچ وجه نباید از چای بابونه به عنوان جایگزینی برای درمان‌های پزشکی تأیید شده استفاده کرد. در صورت مصرف هر گونه دارویی، بهتر است فرد در مورد تداخلات احتمالی آن با چای بابونه با پزشک خود مشورت کند. شما می توانید با مراجعه به بخش طب سنتی پارسانا هر آنچه می خواهید در مورد طب سنتی بدانید را جویا شوید. به امید زندگی شاداب تر برای شما همراهان پارسانا کلینیک

چای بابونه در طب سنتی | مراج چای بابونه

در دنیای پرهیاهوی امروز، گاه لازم است به ندای درونی خود گوش فرا دهیم و به سلامتی جسم و جانمان توجهی ویژه نشان دهیم. در این میان، طبیعت با سخاوت تمام، گنجینه ای از رازهای سلامتی را در دل خود جای داده است. چای بابونه، یکی از این هدیه های ارزشمند طبیعت، از دیرباز به عنوان نوشیدنی آرامش بخش و شفابخش شناخته شده است.

اما قبل از آنکه از فواید بی شمار این دمنوش گیاهی بهره مند شویم، لازم است به ندای درونی بدنمان گوش دهیم و با علم مزاج شناسی، دریچه ای نو به سوی سلامتی خود بگشاییم. هر کس با مزاجی منحصر به فرد خلق شده است و هر دمنوش، متناسب با طبع و مزاج هر شخص، اثرات متفاوتی خواهد داشت.

مزاج شناسی، به عنوان کلیدی طلایی، به شما کمک می کند تا دریابید که آیا چای بابونه با طبع شما سازگار است یا خیر. با شناخت مزاج خود، گامی مهم در جهت خود مراقبتی و ارتقای سلامتی خود برداشته اید.

پس بیایید با آغوش باز به استقبال طبیعت و رازهای نهفته در آن برویم و با دمنوش بابونه، طعمی دلنشین از سلامتی و آرامش را به زندگی خود هدیه دهیم. اگر ساکن تهران هستید می توانید با پر کردن قسمت پایین برای طب سنتی و مزاج شناسی اقدام کنید.

همین حالا با فرم زیر برای رزرو وقت اقدام کنید تا ما با شما تماس بگیریم

نام و نام خانوادگی(Required)

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *